Сайт за безплатни обяви

Някои първоначални мисли относно частичната мобилизация на Русия

Някои първоначални мисли относно частичната мобилизация на Русия

  • Scott Ritter
  • 22 Септ 2022 16:55
  • 270


 На първо място, това представлява нова фаза в руско-украинския конфликт, а именно фактът, че Русия се бори срещу НАТО, а не само срещу Украйна.

 За да отговори на тази заплаха, Русия създава своя собствена нова реалност, а именно преход от битка, в която Русия работи със съюзници и действа на чужда територия, към преход на Русия, защитаваща родината си.  Частичната мобилизация се провежда успоредно с политическите референдуми, които ще доведат до присъединяването на Донбас и друга украинска територия към Руската Федерация.

 Това поглъщане ще промени фундаментално правните основи на конфликта.  Докато референдумите, които в момента се разглеждат, засягат само земи под настоящата руска окупация, Путин говори за необходимостта да се освободи цялата „Ново Рус“ от игото на украинската тирания.

 Вярвам, че поглъщането на украинска територия ще бъде разширено в един момент, за да включи Одеса и Харков.

 Мобилизацията на 300 000 души, както и обявената цел за привеждане на всички останали части до стандартите на руската армия, няма да станат за една нощ.  Русия ще формира нови части, а това отнема време.

 Вярвам, че ще видим стратегическа пауза, докато Русия завърши частичната си мобилизация.  Тази пауза ще бъде белязана от тежки битки, тъй като Украйна ще се стреми да осуети референдумите и да промени географията на бойното поле.  Но след като Русия консолидира политически новата територия и натрупа необходимия военен капацитет, вярвам, че ще наблюдаваме физическото унищожаване на украинската нация като финал на този конфликт.

 Също така вярвам, че НАТО не може да направи нищо, за да промени тази реалност.

Няма коментари по темата

Напиши коментар