Сайт за безплатни обяви

Преглед на обява номер - 51161

ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ НА ГРЪМООТВОДИ МЪЛНИЕЗАЩИТА ЕЛ.ИНСТАЛАЦИИ,ЕЛ.ЛАБОРАТОРИЯ АКТ 16.

  •  

Изпрати запитване

Направи
ВИП

Направи СУПЕРВИП
Tекст на обявата:
https://www.facebook.com/pg/plana555/posts/?ref=page_internal
0879057537 0879242802
ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ НА ГРЪМООТВОДИ МЪЛНИЕЗАЩИТА ЕЛ.ИНСТАЛАЦИИ,ЕЛ.ЛАБОРАТОРИЯ АКТ 16.

ЛИЦЕНЗ ЗА ЕЛЕКТРОМОНТАЖ СТРОИТЕЛСТВО И РЕМОНТ НАЕЛЕКТРИЧЕСКИ УРЕДБИ ГРЪМООТВОДИ МЪЛНИЕЗАЩИТА ВЪЗДУШНИ И КАБЕЛНИ ЛИНИИ ДО 1000 V.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЛАБОРАТОРИЯ ИЗМЕРВАНЕ И ИЗДАВАНЕ НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ПРОТОКОЛИ НЕОБХОДИМИ ЗА УЗАКОНЯВАНЕ АКТ 16.

ВЪСТАНОВЯВАНЕ НА СТАРИ ГРЪМООТВОДИ НА ЖИЛИШНИ СГРАДИ КЪЩИ ВИЛИ И ПРОМИШЛЕНИ ПРЕТПРИЯТИЯ.
НИСКИ ЦЕНИ.
Мълнията е един от най-мощните и разрушителни феномени на природата. От древни времена се разглежда като неизбежена и непреодолима природна сила с разрушително действие, от което никой не би могъл да бъде спасен. Светът за пръви път научава за произхода на мълния и как би могло да се намали нейното действие през 1753 г. благодарение на опита, както и разработването на Франклиновия гръмоотвод. Следващите идеи през годините, свързани с подобряването на системите за мълниезащитата на сгради и съоръжения, положиха основите на една нова ера за ефективно изграждане на мълниезащитни инсталации. Нарастващото търсене и използването на модерни технологии води до факта, че външната среда е станала изключително чувствителна към различни видове повреди, косвени ефекти и поражения предизвикани от мълнии.

Излъчванията от мълнии съдържат голямо количество електроенергия и са измерени от няколко хиляди ампера до над 200 000 ампера. Въпреки че излъчването на мълниите е с много кратка продължителност, това е напълно достатъчно да причини повреди и унищожаване. Ефектите от мълнията са очевидни и веднага се виждат - повредени сгради, разцепени дървета, наранявания и дори смърт. Вторичните ефекти на мълнията предизвикани от краткотрайни пикове на високо напрежение, наречени преходни пренапрежения, могат да причинят еднакво катастрофални, макар и по-малко визуално очевидни щети на електронните системи в сградата.

Защо защитата от мълнии е толкова важна?

Мълниезащита на сгради и външни съоръжения (Външна мълниезащита)

Има много начини, по които ударите от мълния могат да причинят повреда или нараняване. Директните попадения на мълнии (или дори електрическите заряди, дължащи се на близко попадение на мълния) могат да причинят пожари, експлозии, химически реакции или механично разрушаване в сградата или около нея.

Функцията на външната система за мълниезащита е да отвежда удара на мълнията по безопасен и контролиран начин в земята чрез заземителната уредба. Без такава система структурата на сградата, електронните системи и хората работещи около или вътре в нея, са изложени на риск.

Зачестяват случаите на ударени от мълния хора в открити пространства в близост до сгради без мълниезащита или с нарушена такава. Спортните площадки, детските градини, околоблокови простраства с катерушки, училищни дворове, басейните, голф игрищата и дори плажовете вече са потенциално опасни при липсата на мълниезащита в над 80% от сградите (проблемът е отразен в статията „Защитени ли са сградите в България срещу мълнии”).

Защита на електронни системи (Вътрешна мълниезащита)

Вторичните въздействия на мълнии - пренапрежения, генерирани от мълния, могат да причинят наранявания или дори загуба на живот на хора (и животни) в непосредствена близост. Нарастващият темп на технологично развитие създаде сценария, при който все по-чувствителните към мълния електронни системи са от съществено значение за нашето общество.

Както заплахата от щети на жизненоважни електронни системи, така и сериозността на последствията от тези щети са по-реални от всякога.