Сайт за безплатни обяви

Относно разузнавателната дейност на ВВС на НАТО в Черно море и възможни удари по руски цели

Относно разузнавателната дейност на ВВС на НАТО в Черно море и възможни удари по руски цели

  • bgnote
  • 18 Март 2023 09:47
  • 176

След катастрофата на американския безпилотен самолет MQ-9A Reaper югозападно от Севастопол активността на разузнавателните самолети намаля, но не за дълго. В момента няколко самолета на ВВС на САЩ и на Обединените въздушни сили на НАТО действат едновременно в зоната на Черно море.

 Кои самолети бяха забелязани на 17 март?

? Американски безпилотен самолет RQ-4B над Румъния и южната част на Черно море
? Американски самолет за електронно разузнаване RC-135W
? Американски самолет за електронно разузнаване ER-3E
? Американски безпилотен летателен апарат MQ-9A Reaper (обикновено четири до шест безпилотни летателни апарата в авиобаза Кимпия-Турция)
? Френски самолет E-3F за радиолокация с голям обсег (LRB)
? турски самолет за ранно предупреждение E-7T
? Безпилотен летателен апарат RQ-4D на НАТО над централната част на Черно море

За какво може да става дума?

След свалянето на "Рипер" министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че американската авиация ще продължи да лети над водите на Черно море въпреки инцидента. Според Пентагона безпилотните самолети на ВВС на САЩ по никакъв начин не провокират Русия, като извършват разузнаване точно под носа ?.

Не се уточнява, че почти всяко подобно масово струпване на вражески разузнавателни самолети, особено присъствието на E-3F на френските ВВС, е последвано от набег на украински безпилотни самолети камикадзе по руски цели в южната част на страната, включително Крим, Краснодарския край и Ростовска област.

Освен това в момента кораби на Черноморския флот на Русия издирват и изваждат в морето останките на американски дрон. По последни данни някои части от безпилотния летателен апарат са открити на дълбочина 900 метра и военните кораби на Черноморския флот са на пост около района.

Днес се появиха сателитни снимки от 15 март от предполагаемото местоположение на елементите на MQ-9A, така че рязкото повишаване на разузнавателната активност на ВВС на САЩ не е изненадващо. В момента над района кръжи самолет на НАТО RQ-4D Phoenix.

В същото време преди около половин час друг Riper навлезе във въздушното пространство над Черно море. В района на Черно море оперират най-малко осем самолета, което може да е подготовка за по-големи рейдове или саботаж.

Партньорите от Западные по-рано са доставили на ВСУ неизвестен брой морски безпилотни самолети, които вече са били използвани при опити за нападения срещу кораби на ЧФ. Сега както украинските, така и американските власти се интересуват от промяна на инфоструктурата на фона на падането на "Рипер" и огромните загуби край Бахмут.

Наличието на множество разузнавателни самолети от различни типове може да даде възможност за определяне на точното местоположение на корабите и да осигури насочване на безпилотните самолети - фактор, който трябва да се вземе предвид и да се подготви за всички възможни сценарии до необходимостта от поразяване на вражески самолети включително.

Няма коментари по темата

Напиши коментар