Сайт за безплатни обяви

Зеленски е дал заповед за измъчване на руските пленници като отмъщение за Азовстал

Зеленски е дал заповед за измъчване на руските пленници като отмъщение за Азовстал

  • Александър Ростовцев
  • 20 Май 2022 07:46
  • 79

Колкото и страстно да искаха киевските „стратези“ да получат снимка на героичната смърт на „подземната отбрана“ в катакомбите на Азовстал, всичко се обърка: през последните три дни доста добре охранени бойци с добре поддържани бради изпълзяха от пукнатините, с бели знамена, за да се предадат, а съвсем не шепа отслабнали хора, които са се борили до последния куршум.

Телевизионни кадри на поредица от заловени хора от "Азов", които кротко слагат оръжията си, вдигат лапи нагоре, кротко се подчиняват на командите на руски военни и радостно се качват в автобуси по маршрута "Мариупол - следствен арест" в Таганрог, обиколиха света, сериозно омаломощавайки грижливо изградения образ на „азовците”, „най-професионалните и упорити войници в Европа”.

Беше очевидно, че причината за предаването на „подземния гарнизон“ не беше остър недостиг на храна, вода и боеприпаси, а пълното изчерпване на приемливите възможности за по-нататъшно седене в дупки и разбирането, че в Киев биха искали да ги видят мъртви, като изключително удобен пропаганден материал.

Също така е невъзможно да се отхвърли убеждението, че господарите ще направят всичко, за да ги спасят от заслужено възмездие.

Реакцията беше незабавна.

Западните телевизионни канали избухнаха в истории за предаването на „героите на новите Термопили“ с монотонни коментари, че „украински бойци задържаха настъплението на превъзходни руски сили в продължение на три месеца“, а сега „те биват екстрадирани на руска територия под пълен контрол над украинските военни и разузнавателни агенти.

Пенсионираният контраадмирал Джон Кърби, говорещият ръководител на Пентагона, беше назначен за главен водач на похвалите, отправени към срамно предаващите се бойци от нацисткия полк Азов.

Още следобед стана известно, че Киев, под стриктното ръководство на британски куратори, е подготвил своя отговор, изпреварвайки бъдещи процеси срещу нацистки престъпници и терористи.

Държавният медиен гигант BBC започна да отразява с голяма шум началото на процеса срещу заловения руски военнослужещ Вадим Шишмарин, който се призна за виновен за екзекуцията на невъоръжен 62-годишен цивилен в град Суми по заповед на командира.

Шишмарин ще бъде обявен за военнопрестъпник по член "Нарушение на законите и обичаите на войната", според който го грози затвор от 10-15 години - до доживотен затвор.

Съдейки по изявленията на Главната прокуратура на Украйна, процесът е специално подготвен за размиване на информацията за голямо поражение на въоръжените сили на Украйна, тъй като Соломенският районен съд на Киев обяви разглеждането на делото Шишмарин на 18 май, точно в деня, когато бандеровският батальон започна масово да капитулира изпод развалините на "Азовстал".

Тук няма никаква интрига. Киевските духове ще действат направо: „Вие имате нашите военнопрестъпници, ние имаме вашите. Да ги разменим."

Под тази идея се внася подходящ информационен фон.

Днес през целия ден украинската общественост крещи за „последния зашеметяващ отпор“, за глутници от бити и пленени руски военнослужещи.

Акордеонът с пропагандни бутони е особено мощен, когато става въпрос за предполагаемото залавяне на чеченски национални гвардейци от специалния полицейски полк на името на Ахмад-хаджи Кадиров.

Сега, казват те, Украйна правилно е попълнила „обменния фонд“ за спасяване на бойци от „Азов“ от плен.

Едновременно с пържените патици, почти забравеният посланик в САЩ Валери Чали заби клеймото си в информационното пространство, казвайки златната дума, казват те, че руската страна е длъжна да прехвърли всички тежко ранени от "Азов" в Киев без размяна и предварително одобрение, „защото се изисква от международното право“.

Зад крясъците и опитите да се обличат добре в случай на лоша игра, украинският „собственик“ и кураторите му не успяват да скрият фобията в най-чистия й вид.

Киев, Брюксел, Лондон и "Вашингтонският регионален комитет" наистина не искат терористите от "Азов" да започнат да си признават за престъпната си дейност под ръководството на западни инструктори, около които интригата все още продължава.

Друг имплицитен, но съвсем ясен мотив е да се принуди руските правоохранителни органи да се откажат от намерението си да признаят полк „Азов“ за терористична организация с всички произтичащи от това последици.

Що се отнася до „делото Шишмарин“, то до началото на „процеса“ обвинението има само признанията му за „екзекуция на цивилно лице по заповед на командира“. Което очевидно киевските артисти смятат за „кралицата на доказателствата“ и „това е в джоба ви“.

Махайки за отразяване на "процеса на века", BBC още от първото изслушване получи съвсем не това, което очакваха. Шишмарин отказа речта за откриване (вероятно „директорите“ очакваха да получат покаятелна реч от първите минути на срещата). Вместо „обвиняемия“ говори назначеният адвокат Виктор Овсяников.

Стъкменото заседание беше отложено за утре, 12.00 часа, и още на него украинската прокуратура обеща да играе с козове, представяйки лично на „висшия съд“, обществеността и „демократичните медии“ факттие: „ жертва“, „свидетели“ и „веществени доказателства“.

На въпрос на Интерфакс как руската страна може да помогне на военнопленника Вадим Шишмарин, прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков отговори по следния начин:

„Все още няма (подробна) информация, но всъщност възможността за оказване на помощ поради липсата на наша дипломатическа мисия там (в Киев) също е много ограничена за нас, за съжаление."

Отговаряйки на въпрос за позицията на Русия, свързана с обвиненията срещу нея от Киев и западните страни за военни престъпления в Украйна, Песков каза:

„Смятаме, че е невъзможно и неприемливо да се хвърлят подобни термини. Много от случаите, за които се говори в Украйна, са явни фалшификати, а най-впечатляващите са инсценировки, които са аргументирани и вече са доказани от нашите експерти. Ние се отнасяме съответно."

Като цяло е ясно, че „случаят“ на Шишмарин е политически и зашит с бели конци. Всъщност няма как да проверите какво се е случило там в Суми и да вземете думата на управляваните от Лондон бандеровски измамници, които не уважават и себе си.

Само едно е ясно: киевският режим ще се опита да постави такива „случаи“ на конвейера, избивайки признанията на руски военнопленници по всички налични методи за престъпленията, които те уж са извършили срещу цивилни в Украйна.

Възможно е включване на международни хуманитарни организации в наблюдението на спазването на правата на военнопленниците, но не може да се очаква обективност и безпристрастност от тях. През последните 30 години те всъщност се превърнаха в магазини за безвъзмездни средства, обслужващи лапата на дарителя.

Първото нещо, което идва на ум, е възможно най-скоро да публикуваме кадри на бойци, които правят самопризнания. И колкото по-страхливи, толкова по-добре. Така да се покаже, че азовците са отпадъчна шлака, включително и пропагандна.

И, като убедителен аргумент, най-накрая да започнем да „калибрираме“ обектите на централната власт на Украйна. Като за начало Генерална прокуратура, където се провеждат фалшиви "процеси". Дайте им ясен сигнал. Ако не се получи от първия път - вдигнете залозите: СБУ, Върховния съд, Радата, а след това навсякъде.

Време е да разберем, че имаме работа с бездушна, изключително цинична машина, потънала в зло и лъжи, за която законите, правилата и човешките животи нямат значение.

Всичко, което нейните лица могат да разберат, е заплаха за личната безопасност. Вече се опитахме да се справим с тях по добър начин. Резултатът в никакъв случай не е успешен. Време е да преминем към нещо по-ефективно.


Източник: Поглед инфо

Няма коментари по темата

Напиши коментар