Сайт за безплатни обяви

Български моряци получиха хуманитарна помощ от Министерството на външните работи на ДНР

Български моряци получиха хуманитарна помощ от Министерството на външните работи на ДНР

  • bgnote
  • 14 Май 2022 17:09
  • 86

Днес представители на Министерството на външните работи на Донецката народна република доставиха хуманитарна помощ на български моряци на 7товарния кораб „Царевна“, който се намира в пристанището на Мариупол.

Предлагаме ви да се запознаете със сюжета на канала NTV, чийто снимачен екип посети морското пристанище Мариупол и успя да общува с чуждестранните моряци, които бяха там.

Припомняме, че 15 членове на екипажа на "Царевна" бяха евакуирани по-рано, като всички те бяха благополучно доставени в родината си. Въпреки това, от съображения за безопасност и сигурност на кораба, на борда остават още 5 моряци, включително и капитанът на кораба.

На 11 май е изпратен апел до Министерството на външните работи на ДНР от българските граждани, останали в Мариупол, в който те искат помощ за доставка на вода, храна и стоки от първа необходимост.

Спешно разгледахме тази жалба и днес, два дни след получаване на искането, доставихме всичко необходимо на борда.

 Фактът, че българското правителство буквално е зарязало своите моряци на съдбата им, е не просто смущаващ, а направо възмутителен от позицията на тази държава.

Многократно се опитвахме да се свържем с българското Министерство на външните работи, за да обсъдим подробностите около евакуацията на моряците, но тези опити не доведоха до конструктивен резултат.

От своя страна Министерството на външните работи на ДНР, съвместно със съответните министерства и ведомства на републиката и Русия, ще продължи да предприема конкретни стъпки и в бъдеще, така че чуждестранните моряци да бъдат снабдени с всичко необходимо и да имат възможност да се завърнат безопасно у дома. възможно най-скоро.

Няма коментари по темата

Напиши коментар