Сайт за безплатни обяви

„Зелените сертификати“ отиват на съд на 14 октомври 2022 г.!

„Зелените сертификати“ отиват на съд на 14 октомври 2022 г.!

  • АРК
  • 02 Авг 2022 14:19
  • 384

След година на съдебно-процесуално-процедурна борба, с Определение №5519 от 11.07.2022 г. Административен съд София-град насрочи открито съдебно заседание, на което ще бъде разгледана по същество жалбата на адвокат Милен Пенев и Автономната работническа конфедерация (АРК) срещу дискриминационните „зелени сертификати“ въведени със заповед на министър Стойчо Кацаров през октомври 2021 г.

Жалбата, написана от адвокат Пенев, е много добре аргументирана, балансирана и издържана във всяко отношение – имаме всички шансове да спечелим делото.

http://avtonomna.com/жалба-на-адвокат-милен-пенев-и-арк-срещ/

Спечелването в съдебна зала ще е победа на справедливостта над произвола, на свободата над тоталитаризма, победа за всички работници и служители, които бяха тормозени и принуждавани да предоставят „зелени сертификати“, уволнявани, ако откажат, които се поболяха от тревоги и притеснения по вина на „загрижените за общественото здраве“ политици, чиновници и работодатели.

Залогът е висок – ако зелените сертификати бъдат обявени за незаконни: първо, хиляди работници ще могат да съдят държавата, общините и работодателите си (нашата организация ще им предостави пълно правно съдействие). Второ, ако в бъдеще на някое правителство му хрумне да тероризира и дискриминира със „зелени“ или друг цвят „сертификати“ работниците и обществото като цяло, ще бъде много по-лесно да бъде атакувано юридически и действията му блокирани.

Очакваме съдебното заседание на 14 октомври, на което справедливостта да възтържествува.

Междувременно продължаваме да си вършим работата. Само организирани и солидарни, упорити и безкомпромисни в отстояването на идеи, принципи и права, сме силни.

АРК ( автономна работническа конфедерация )

Няма коментари по темата

Напиши коментар