Сайт за безплатни обяви

Хиляди протестираха в Турция с искане за забрана на ЛГБТ организациите

Хиляди протестираха в Турция с искане за забрана на ЛГБТ организациите

  • БТА
  • 19 Септ 2022 08:40
  • 230

Хиляди излязоха на протест в Истанбул с искане организациите, защитаващи правата на ЛГБТ общността, да бъдат закрити, а дейността им да бъде забранена, съобщиха Асошиейтед прес и БТА. 

Вчерашната демонстрация, наречена от организаторите „Голямото семейно събиране“, бе най-голямата по рода си в Турция. 

Кюршат Микан, говорител на организаторите, каза, че са събрани над 150 000 подписа с искане за нов закон, който да забрани това, което те наричат ??ЛГБТ пропаганда. Тази пропаганда според тях се разпространява чрез Нетфликс, социалните мрежи, изкуствата и спорта. 

Протестиращите носеха транспаранти с надпис: „Защитата на семейството е въпрос на националната сигурност“. 

ЛГБТ шествията не са разрешени в Турция от 2015 г., отбелязва АП. 

Преди неделната демонстрация организаторите разпространиха видео, използващо кадри от минали гей паради в Турция. 

Видеото и демонстрацията предизвикаха възмущението на асоциации, защитаващи правата на ЛГБТ общността и други правозащитни групи. Организаторите на Истанбул Прайд призоваха протестът да бъде забравен, както и видеото, тъй като насаждат омраза. 

Организацията Ай Ел Джи Ей Юръп (ILGA Europe), която работи в подкрепа на правата на ЛГБТ общността, написа в Туитър, че е изключително притеснена, тъй като съществува риск от насилие. 

„Турската държава трябва да спази конституционното си задължение да защитава всички свои граждани срещу омраза и насилие“, се казва в съобщението.

Bgnote ПС: А ние защо спим и позволяваме всякакви извратени джендърофили от Европа и Америка да идват тук и да ни натрапват техните 'ценности' да легализират педофилията, рекламиране, прокарване в законодателството и пропагандиране  на джендър идеологията дори сред деца на 4 годишна възраст, да организират митинги и шествия на цялата пропаднала човешка утайка от педераси, педофили, транссексуални индивиди на родна територия - една шепа гнусна измет, която ни се налага и не само ни кара, а ни задължава да приемем като нормално всякакъв род извращения с човешката природа, с християнските ценности с чистотата на душите на децата ни. Защо го позволяваме българи, защо сте толкова апатични, равнодушни и страхливи да защитите семейството, рода  и родината си?

Няма коментари по темата

Напиши коментар