Сайт за безплатни обяви

Ето какви ги говорят националните предатели на България от котилото на Радев ( вкл. )

Ето какви ги говорят националните предатели на България от котилото на Радев ( вкл. )

  • БНР
  • 23 Септ 2022 10:16
  • 9

България ще подкрепи нови санкции срещу Русия, каза военният министър Димитър Стоянов пред журналисти, съобщава нова телевизия.

„Страната ни винаги е следвала единната европейска позиция. Тя е твърде постоянна. Мисля, че и в този случай санкции ще бъдат подкрепени”, заяви Стоянов.

Той припомни, че КСНС може да бъде свикан при работещо народно събрание, сега може да бъде свикан съвет по национална сигурност към МС.

„Засега няма такива индикации. Още повече, че мобилизацията е един дълъг и продължителен процес. Мобилизацията не е от днес за утре. Това е процес, който не просто да облечеш един цивилен гражданин. Има и време за подготовка, за сформиране на формирование и чак тогава”, обясни министърът на отбраната.

Той отново каза, че българската армия е в постоянна бойна готовност.

„Няма нещо чрезвичайно в армията. Това, което сме направили, е, че сме засилили наблюдението на източната част на страната. Армията освен ежедневната си дейност е и на границата, тя е в Каравелово. Армията е там, където трябва да бъде”, заяви Стоянов.

„Не знам кои експерти са казали, че трябват чрезвичайни проверки. Българската армия е в ежедневния си ритъм. Казах само, че е засилено наблюдението на източния фланг. Не е необходимо да се прави каквато и да е проверка. Ние си изпълняваме нормалната ежедневна дейност”, каза Стоянов.

„Да, мобилизацията носи риск със себе си за националната сигурност, но заплахата от пряко въвличане на България в конфликта засега няма”, каза военният министър.

Източник: Нова телевизия


Външно: България няма да признае референдумите в части на Украйна под руски контролБългария няма да признае резултатите от референдумите, обявени в някои части на Украйна, които са под руски контрол. Това стана ясно на брифинг в министерството на външните работи. Ведомството следи с особено внимание развитието на конфликта между Украйна и Русия, съобщи БНР. 

Заместник-министър Костадин Коджабашев потвърди думите на българския министър на отбраната, че на този етап няма конкретна военна заплаха за страната ни.

Страната ни следи ситуацията и работи заедно със съюзниците от НАТО и ЕС, коментира зам.-министърът на външните работи Костадин Коджабашев. 

"Последните новини от Москва не са особено приятни, те говорят за ескалация на всички наши досегашни отношения и в съчетание с ядрената реторика и т.нар. референдуми тези доста тревожни събития засилват необходимостта от категорична и последователна подкрепа за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна." 

Обявените от Москва референдуми за присъединяване към Русия на контролираните от руските сили Донецка и Луганска област и части от Запорожка и Херсонска област в Украйна са пореден опит нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна и резултатите от тях няма да бъдат признати в международен план, коментира Коджабашев. 

"Те са единствено опит да бъде легитимирана военната инвазия на Русия, както и да се променят със сила международно признати граници. Със сигурност това ще изостри конфликта още повече", каза Коджабашев.

Все още няма информация има ли руснаци, които искат хуманитарен статут у нас след обявената от руския президент частична военна мобилизация. 

"Но при всички случаи българското правителство предстои да изработи конкретика, касаеща, базираща се най-вече на вътрешното и международното законодателство, по отношение на хората, търсещи временна закрила, както и тези, третирани като бежанци", каза Коджабашев.

Източник: БНР


ПС: Заглаеивто е на bgnote


Вашите коментари

  • обективен23 Септ 2022 10:45
    цялото котило на Радев както и той самият са НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и престъпници спрямо всеки православен християнин и нормален човек, който не подкрепя джендъри, лгбт, биолаб и иска да сме независими а не васали и подчинени на козяк и евросатанинските ценности

Напиши коментар