Сайт за безплатни обяви

В Близкия изток настъпват фундаментални промени, които

В Близкия изток настъпват фундаментални промени, които "колективния запад" проспа!

  • Тодор Ангелов
  • 10 Май 2022 15:14
  • 24

Много сериозни неща се случиха в Близкия Изток които "колективния запад" проспа, вкл. и Турция, защото е заета с кюрдите.

На практика са множество събития които като се обединят, пъзела изглежда доста лошо за враговете на Русия.

 Ще се опитам да направя прогноза какво ще се случи и надявам се пак ще позная. А времето което им давам е 30 дни:

1. Турция много скоро ще бъде притисната от Путин икономически и енергийно както и ще и бъде отворен нов военен фронт.

2. Израел ще бъде принуден да се бори за оцеляване или напълно ще изчезне като държава.

3. Ако се стигне до военна помощ за нато от Европа , то нато буквално ще се разцепи защото нито една Европейска страна няма да иде.

4. сащ и англия ще трябва да се разпънат на няколко фронта и това ще задълбочи рязко вътрешните им проблеми до ниво бунтове.

5. В резултат на горното + енергийна криза , запада ще се занули а украйна ще бъде хвърлена на кучетата. Китай тепърва ще се намесва.

Доказвам тези твърдения, ето фактите:

Саудитски служители казаха, че Рияд е решил да анексира южните йеменски провинции Хадрамаут, Шабва, Ал-Махра и Абин и да ги присъедини към южната част на страната. „Това решение е взето и няма връщане назад“, се казва в изявление на саудитското правителство. Саудитска Арабия се стреми да притежава брегова линия на Индийския океан по бреговата линия от Сарифат на изток до Шакра

В Близкия изток настъпват фундаментални промени – саудитците решиха да превземат част от Йемен. Това е фундаментална промяна в геополитиката на региона, която изненада американците и британците.

Сега, разбира се, ще има нов Велик Близък изток, но съвсем не такъв, какъвто американците планираха на своите карти на бъдещия регион.

Израелският премиер Нафтали Бенет разпореди създаването на национална гвардия. Това се обяснява с факта, че страната е изправена пред нов етап в борбата с тероризма.

Новината съвпадна с публикации в израелската преса за изтеглянето на руския контингент от Сирия.

 Според израелците ВКС се готви да премине на украинско направление.

 Изоставените военни авиобази се предават на Корпуса на гвардейците на ислямската революция и ливанската организация Хизбула.С това действие Путин подписа присъда над Израел.

 За да потвърди тази информация, сирийският президент Башар ал Асад отлетя за Техеран и се срещна с Али Хаменей и Ебрахим Раиси.

 Много скоро може да се появи друг фронт.

Руските войски в Сирия бяхе заложник на Ердоган. Сега, след изтегляне на войските  и прехвърлянето им в Украйна, а иранците заемат тяхното място, тогава ще можем да говори много по-твърдо с него. Тоест и присъдата над Турция е подписана.

Израел остава сам. Преди това имаше споразумение иранците да не се приближават до израелската граница по-близо от 50 км и Руснаците контролираха това.

Сега вече Иран ще се сдобие с бази до Израел а Руснаците няма да ги контролират.

Това се случи на Израел защото помагаше на нацистите от Киев с оръжие и имаше мокри сънища за влияние в региона.

И най-важното, саудитците за да влязат в Йемен имат предварително споразумение с Техеран и с Путин.

Имаме ясно очертана  ост Иран-Саудитска Арабия-Сирия с подрепата на Русия и с икономически тил Китай.

Тази ос,  не само ще отвори втори фронт но и няколко фронта - не изключвам и договорка с кюрдите,  ще парализира Турските амбиции и неутрализира Израел.

...и да не забравяме че всичко това ще се върши активно от 3 държави: Иран, Сирия, Саудитска Арабия - тоест Путин още не се е включил в играта с натиск над Турция.

Много е вероятно глобален конфликт да дойде именно от там а не от Украйна...