Сайт за безплатни обяви

Руските сили убиха над 50 украински генерали и офицери с

Руските сили убиха над 50 украински генерали и офицери с "Калибър" в Днепропетровска област

  • ТАСС
  • 19 Юни 2022 15:44
  • 20

Говорителят на Министерството на отбраната Игор Конашенков заяви, че високоточни ракети "Калибър" с далечен обсег на действие, изстреляни от морето, са поразили команден пункт на украинските войски край село Широкая Дача, докато командният състав на оперативно-стратегическата Александрийска войскова групировка е провеждал работно съвещание там.

Тази сутрин с високоточни ракети е унищожен украинският Център за стратегически решения - загинали са всички присъстващи и участващи в съвещанието - над 50 генерали и висши офицери, както и намиращите се там чуждестранни военни консултанти. Унищожен е и целия полигон с пристигналото тежко далекобойно въоръжение за украинските сили.

"През изминалото денонощие високоточни ракети "Калибър" с далечен обсег на действие, изстреляни от морето, удариха в 12:30 ч. командния пункт на украинските войски край село Широкая Дача, Днепропетровска област, когато там се провеждаше работно съвещание на командния състав на оперативно-стратегическата групировка на войските "Александрия"," каза той.

Според Конашенков при удара са загинали повече от 50 генерали и офицери от украинските въоръжени сили, включително представители на Генералния щаб, командването на Каховската войскова групировка, въздушнодесантните войски и формированията, действащи в Запорожка и Николаевска област.


Няма коментари по темата

Напиши коментар