Сайт за безплатни обяви

Любопитна информация за въвеждането на цифровото Евро.

Любопитна информация за въвеждането на цифровото Евро.

  • bgnote
  • 19 Юни 2022 17:13
  • 21

 Централната банка на еврозоната, след пускането на цифровото евро, ще поддържа общия обем на емисиите от Евро-CBDC на ниво под 1,5 трилиона. А Защо?  Тъй като, членът на Изпълнителния съвет на ЕЦБ Фабио Панета, в изявление до Комисията на Европейския парламент по икономическите и валутни въпроси (ECON), изрази загрижеността си, че цифровото Евро, може потенциално да доведе до превръщането на значителен дял от банковите депозити в еврозоната - в цифрови пари .

 Според Панета депозитите са основният източник на финансиране за банките от Еврозоната.  Той обясни:

 „Ако цифровото евро е добре прието в обществото, това може да доведе до катастрофално намаляване на броя на банковите депозити.  На банките ще бъде трудно да отреагират на тези оттоци, управлявайки компромисите между стойноста за финансиране и риска на ликвидност”.

 Фабио Панета счита за необходимо да се предотврати използването на цифровото Евро, което все още се намира в стадий на разработване, в качеството му на форма за инвестиране.  То трябва да бъде предназначено, само като средство за разплащане.

 Според предварителни анализи на регулатора, поддържането на общия обем на цифровите активи в Евро в диапазона от 1 до 1,5 трлн.  може да помогне да се избегнат потенциални негативни последици за финансова система и парично-кредитната политика на Европа.

Банкерът изчисли:

 Тази сума ще бъде съпоставима с текущата наличност от банкноти в обращение. Доколкото населението на Еврозоната в момента е около 340 милиона, това ще позволи да има по 3000-4000 цифрово Евро на глава от населението.

 ЕЦБ всячески ще пречи на крупни инвестиции, в своята цифрова валута, прилагайки  „възпираща награда над определен праг, при това по-крупни активи ще бъдат депозирани при по-малко атрактивни лихви“ - добави Панета.

 ЕЦБ ще се стреми към простота по отношение на техническата реализация и потребителския опит, при разработването на инструменти за цифровото Евро.  „Искаме да предоставим на хората продукт, който е ясен и лесен за използване“ - заяви Панета.  Осигуряването на поверителност и съдействието на финансова достъпност, също влизат сред целите.

 Фабио Панета също така настоява на това, че Европейската централна банка трябва да предостави своя собствена цифрова валута, за да „избегне объркването сред населението, относно това какво представляват цифровите пари“.

 И накрая, той разкритикува криптовалутите, които според него не могат да изпълняват тази функция, и призова за премахване на всички останали пробели в регулирането на крипто-екосистемите.

 Плановете са напълно ясни.  Тоест, те искат да приучат  европейците в разбирането, че притежаването на повече от 4 хиляди от цифровото Евро не само, че ще бъде неизгодно, но и невъзможно за повечето - 99% от населението.  Това не е нищо друго освен комунизъм и приравняване, където няма да има място за богатите.

 А като се има предвид предварителните срокове за стартиране на цифровото Евро и информацията, появила се тази седмица за началото на обсъждане в някои страни от Евросъюза относно предстоящото въвеждане на безусловен базов доход, цифровият концентрационен лагер в ЕС вече има разбираема конфигурация .  Всички ще са бедни, всички ще са безработни и никой няма да притежава повече от 4000 Евро.

 Как сега да не се припомним безсмъртните класици на Марксизма-Ленинизма с Манифеста на Комунистическата партия.

 "Призрак се разхожда в Европа - призракът на комунизма."

 Не е случайно, че внимателните откриха бюста на Ленин (https://t.me/for_financial/1226) върху рафта на Клаус Шваб. Нищо ново не трябваше да измислят, те просто взеха добрия стар комунизъм в качеството му на основополагаща идеология, и добавяйки по вкус малко дигитален фашизъм.

 На всеки според възможностите му, на всеки - безусловен базов доход.

Няма коментари по темата

Напиши коментар