Сайт за безплатни обяви

Захарова: Признанието на Украйна, че атакува Запорожката АЕЦ, е студен душ за ООН

Захарова: Признанието на Украйна, че атакува Запорожката АЕЦ, е студен душ за ООН

  • Труд
  • 09 Окт 2023 12:34
  • 81

Признанието на началника на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов за атаките срещу Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) трябва да се превърне в студен душ за ООН, чиито представители не са в състояние да определят откъде идват атаките срещу централата. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

По-рано Буданов призна, че специалните части на неговото ведомство са направили три опита да атакуват и превземат Запорожката АЕЦ, които са били отблъснати от руските сили.

„Признаването на Буданов трябва да бъде студен душ за ООН, чиито представители през всичките тези месеци заявяваха, че „не могат да определят посоката на атаката срещу АЕЦ“, написа Захарова в канала Telegram.

Според нея изявленията на началника на украинското Главно разузнавателно управление трябва да извадят от хипнотичния сън „населението на страните от НАТО, на които режимите на НАТО са внушили, че Русия създава заплахи за ядрените съоръжения и заплашва да използва ядрени оръжия.” Захарова добави, че руското външно министерство многократно е посочвало, че украинската страна използва атомната електроцентрала „като мръсно ядрено оръжие и изнудва европейците с него“.

"Русия предостави данни на всички специализирани институции, за да докаже обстрела на Запорожката АЕЦ от украинските въоръжени сили. Всичко, за което говорихме, ще продължи да бъде доказвано", добави Захарова.

Няма коментари по темата

Напиши коментар